KARO NUOTAKA 2024 m. Vilniaus knygų mugėje

KARO NUOTAKA 2024 m. Vilniaus knygų mugėje

24-ojoje Vilniaus knygų mugėje renginyje „Knyga+Kinas“ buvo pristatyta 11 knygų, galinčių tapti įkvėpimu filmams ar net serialams. Penktus metus organizuojamas literatūros ir kino industrijas vienijantis renginys sulaukė daug žiūrovų dėmesio.


11 kinematografiškiausių kūrinių atrinko vertinimo komisija, jos nariai – rašytoja, poetė ir dramaturgė Laura Sintija Černiauskaitė, režisierius Ignas Miškinis, animacijos režisierius, prodiuseris, dailininkas Valentas Aškinis.

Komisijos teigimu, renkant kinematografiškas knygas, daug dėmesio buvo skiriama pačiai istorijai bei knygos idėjos originalumui. Spręsta, ar kūrinio įkvėptas scenarijus ir jo veikėjai galėtų sujaudinti būsimą žiūrovą. Vertinant knygas taip pat atsižvelgta į finansines knygos ekranizavimo galimybes, temų aktualumą.

Sąraše atsidūrė ir rašytojos Ilonos Skujaitės romanas „Karo nuotaka“ (leidykla „Alma Littera“). Kotrynos Jogailaitės ir jos vyro, Švedijos princo bei Suomijos kunigaikščio Jono Vazos likimus pasakojantis kūrinys, komisiją sužavėjo įdomiai atrasta istorija. Komisijos nario V. Aškinio teigimu, šis pasakojimas galėtų virsti prašmatnia bei didinga istorine ekranizacija.

Renginio akimirkos.




I. Skujaitė pristato knygą „Karo nuotaka“ kino kūrėjams.  









Nuotraukų autorė Ilmė Vyšniauskaitė ir Gendrė Trofimovaitė.  

„Knyga+kinas“ pranešimo spaudai inf.